Content

Makan Malam Perpisahan

Sabtu, 29 Jun 2013 0 ulasan
Makan Malam Perpisahan? Farewell Dinner dalam bahasa ingeris jika dialih bahasa. Hehehe. Bertempat di KFC KLCC, bos kitorang tu dah nak bersara time tu. Jadi kitorang ada makan-makan la sikit.



Kaler pic macam lawa? Mamat ni la yg edit. xD

Ada beberapa gambar yang aku rasa ohsem, tapi malas nak share lagi kat sini. Tak tau nak buat apa dengan gambar tu. Hurm.

Kalau ada yang nak belanja aku makan-makan boleh la ajak aku ye. Hehehe.
Baca lagi »

Majlis Konvokesyen UTP Ke-12

Jumaat, 26 Oktober 2012 3 ulasan
Ok, aku rasa macam tak basi lagi isu ni. Jadi aku pun nak up jugak la pos pasal majlis konvokesyen UTP yang ke-12 pada minggu lepas. Apa yang spesel pasal konvo kali ni? Konvo kali ni adalah pada hari jadi aku tahu tak?!!! Jadi sila jeles laju-laju.


Aku rasa biasa je konvo ni. Naik pentas, salam-salam, ok dah. Ekekekeke. Malas taip panjang-panjang, sila layan gambar yang aku rajin nak upload. Nak banyak-banyak sila tangkap gambar sendiri.


*Bersama Ayah, Ibu, Adik #5, Adik #7, Adik #8*

Ok, aku tahu aku hensem. Sila ngorat cepat sebelum terlambat! Barang panas ni. Hahahahahahaha. :P
Baca lagi »

Oppa Genting Style!

Ahad, 2 September 2012 5 ulasan
Semalam aku ke Genting Highland untuk kali yang pertama hokeh! Memang sebelum ni tak pernah pergi. Pergi dengan sape? Pergi dengan kawan. Hehehe.






Siap ada Oppa Gangnam Genting Style kot. Hahahahaha. Hampir kesemua permainan kat outdoor theme park aku main seperti:

  1. Corkscrew (macam rollercoaster gitu)
  2. Grand Prix Fun Cart (macam Go Cart gitu)
  3. Astro Fighter
  4. Boating
  5. Space Shot
  6. Matahari
  7. Antique Car
  8. Pirate Train
Dalam banyak-banyak yang aku cuba, corksrcrew dengan space shot paling mencabar. Hahahaha. 
Baca lagi »

Makan Angin di Melaka - Bahagian 2

Rabu, 29 Februari 2012 0 ulasan
Kalau dalam Bahagian 1 dulu aku cakap aku pergi Wet World Pedas, keesokan harinya aku pergi main air kat A' Famosa Water World pulak. Hahahaha. Memang best!



Ha, jangan ada yang jeles pulak. :P Macam best main air kat A' Famosa Water World ni. Tapi ada dua benda je yang aku tak main kat sini. Body slide + Fast slide ape ntah. Ntah tetibe rasa kurang berani. Kah kah kah.




Mula-mula main air tu aku termandi dengan memakai baju hensem PHP aku tu. Pastu buka, jemur, dan pakai balik. Sejam kemudian, serius rasa gatal gila. Terpaksa la aku beli baju baru. Kaler pink lagi. Keh keh keh.
Baca lagi »

Makan Angin di Melaka - Bahagian 1

Isnin, 27 Februari 2012 2 ulasan
Aku datang ke Melaka Jumaat lepas. Memang banyak event tengah berlangsung pada weekend minggu tersebut. Ada Jom Heboh, PC Fair, Le Tour de Langkawi (LTdL), dan ntah apa-apa event lagi. Aku pula punya event sendiri. Hehehe.

Hari Sabtu yang lepas, aku dengan kazens dan bapak sedara dan mak sedara pergi tengok LTdL di Dataran Pahlawan. Aku tak tengok pun, aku naik Menara Taming Sari je. Pastu eh, jumpa qusya pulak. :P

Kemudian kami pergi Teluk Kemang, Port Dickson. Dari Melaka, macam dekat je la. Sejam camtu. Hari Ahad pulak pergi Wet World Pedas.




Dah puas kat Dataran Pahlawan, pergi la pulak Jom Heboh dekat MITC. Takde pape pun. Ada kesesakan je. Puiii~~



Kat Wet World Pedas tu tak amik gambar sangat. Banyak main air. Tempat dia ok-ok je la. Hari ni nak pegi A Famosa pulak. Main air lagi. :P
Baca lagi »

Pantai Timur Tomyam

Jumaat, 13 Januari 2012 1 ulasan

OK. Kali ni nak promot satu lagi tempat makan. Banyak jugak restoran dekat Tronoh ni kalo korang tak tahu. Tapi Restoran Pantai Timur Tomyam ni aku baru je pergi semalam. Buat kali pertama dan kali terakhir. Kah kah kah.

Apa yang special?

Aku pun tak tahu. Nak kata tomyam, tomyam GELAS BESAR lagi best. hehehehe. Tapi tomyam dia boleh tahan jugak la. Takde la teruk sangat. Sedang-sedang je... Bak kata akiri, "Lagi best dari restoran SABILA xD"

Firdaus, Akiri, Pisyek, Adib. :D

Lokasi: Sederet dengan Deli, hujung-hujung dekat dengan PETRONAS.
Koordinat yang agak tepat: 4.36388618135232, 100.97764576441887 *LOL*

Baca lagi »

Label

Siapa Suka Pisyek?